Deliverable, dat maakt het verschil ...

Opdracht 
Eamonn Computer Consultancy biedt extra capaciteit voor het service management van ICT afdelingen. Gespecialiseerd in database-, website- en webservice-omgevingen met Microsoft producten, als ondersteuning voor productie en ontwikkeling. Planmatig, systematisch maar bovenal pragmatisch worden oplossingen aangereikt met als enig resultaat: Deliverable. Tevredenheid van de opdrachtgever (en diens opdrachtgever) is onze enige maatstaf.

Filosofie
Eamonn Computer Consultancy is in 1991 opgericht. Uitgangspunt toen was de ondersteuning van bedrijven in het begin van hun automatiseringstijdperk. Internet bestond nog niet en bedrijfskritische toepassingen voor de (personal) computer waren in het beginstadium. Voor velen was een geautomatiseerde bedrijfsboekhouding het eerste ICT project.

Meegegroeid met de ontwikkelingen, de behoeften en vooral de mogelijkheden is Eamonn Computer Consultancy nu een bedrijf dat zijn plaats heeft gevonden tussen de grote bedrijven. Geen niche markten maar van consultancy naar ability, "met de voeten in de klei". In dit proces heeft het opdoen van praktische kennis altijd een belangrijke rol.

Outsourcing van ICT werkzaamheden is vanaf het begin van deze eeuw verder toepast. Het resultaat is bijna altijd gestileerde en efficiënte ICT afdelingen met een strakke planning. Vaak ontbreekt de tijd om nieuwe technieken te bestuderen, te testen en zelfs toe te passen. Eamonn Computer Consultancy ondersteunt deze afdelingen met praktische werkzaamheden en is niet in de laatste plaats een klankbord voor de drukke uitvoerenden en hun managers.

Organisatie  
Eigenlijk is Eamonn Computer Consultancy een bedrijf met maar één medewerker, Jan Poot. Maar hij heeft een kleine kern met specialisten direct beschikbaar. Hun brede kennis en expertise maken het mogelijk om hun eigen werk te doen binnen de opdracht van de cliënt. Dit kennisnetwerk opereert op een transparante wijze, maar toch met hun eigen specialisaties en disciplines.

Competentie
Eamonn Computer Consultancy richt zich op de ondersteuning voor System Architecture en System Engineering. Voornamelijk het uitrollen en het integreren van systemen (productie en ontwikkeling) voor websites, webservices en data-opslag. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Microsoft software zoals SQL Server en Internet Information Services Server. Werken met voorwaarden als beveiliging (firewalls, data-certificaten) en flexibiliteit (nieuwe software, veranderingscultuur) is hierbij eerder regel als uitzondering.